Керівництво тероборони влаштувало театр абсурду – Кривонос

Автор: Сергій Кривонос
Керівництво терборони влаштувало театр абсурду – Кривонос

Дивно спостерігати, за намаганням керівників неефективної тероборони, виправдати своє існування та показати своє значення. Можливо для когось військова служба це насправді театр, але для мене, те що відбувається — абсурд.

Нагадаємо, що вчора командувач територіальної оборони Командування Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Анатолій Баргилевич повідомив про плани збільшення чисельності кадрових військових у військах териоріальної оборони (з 580 осіб до 10 тисяч). Детально про це »»

У 2019 році Президентом України видано два Укази щодо удосконалення територіальної оборони України, які мали чіткі дедлайни до виконання — 31 грудня 2020 року.

генерал-майор Сергій Кривонос
генерал-майор
Сергій Кривонос

Два роки в РНБО та Комітеті національної безпеки оборони та розвідки Верховної Ради України, представники сил безпеки та сил оборони, спільно з експертами різного рівня працювали над Концепцією й проєктом Закону «Про територіальну оборону України» саме за участі представників командування ТрО.

Рішення Президента України виконане — проєкт Закону «Про територіальну оборону України» зареєстровано у Верховній Раді України.

Але всупереч рішенням Президента України - Верховного головнокомандувача — наша пісня гарна нова, починаємо писати щось знову...

Цікаво, кого стали рахувати експертами при робочій групі в РНБО — тих хто, а ні на фронті не командував, а ні в тилу? Хто немає — а ні досвіду, а ні освіти? І де вони були попередні роки?

Маніпуляції найвищого рівня.

Батальйони у 14-му збирали за місяці та на передову, а тут спільна державна задача свідомо доведена до абсурду.

Два роки чекали та працювали — хіба не достатньо? А ворог не почекає, і війна не закінчилась...

Все наче в анекдоті про поручника Ржевського:

«Поручник ви любите дітей???

— Дітей ні. Але сам процес....»

Між тим, ми не зупиняємося та продовжуємо боротьбу за створення не паперової, а реальної системи територіальної оборони та ефективної формалізованої військової складової — Військ ТрО — саме такої, яку прописали в законопроєкті № 4504 і зареєстрували 16 грудня 2020 року відповідно вимоги Президента.

А «фахівці і експерти» «що з піною на губах» обіцяли, що їх законопроєкт буде внесено на реєстрацію до 29 грудня 2020 року, в черговий раз збрехали народу України, і не виконали указ Президента України - Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України.

Сьогодні вже 1 березня, а нас продовжують годувати локшиною документа, що не існує.

Ви всі, самі спроможні зробити висновки: Чи можуть ті, що не зробили за 5-7 років — зробити щось реальне, а не показушне совкового зразка?

Поки видно одне: Намагання керівництва тероборони затягнути процес в довгу гру, підставляючи всіх — від командувачів до Президента.

Разом до Перемоги! Слава Україні!

Сергій Кривонос, генерал-майор